Havendorp | Restaurant & Take-away

Over ons

Havendorp – een modern Molukse keuken in een muzikaal monument – biedt een authentieke culinaire ervaring in een unieke setting.

Dicky Wattimena, gastheer en chefkok, opende in 2018 restaurant Havendorp. Het allereerste Molukse restaurant in Zeeland. Na een kort break, gingen in het voorjaar van 2021 de deuren opnieuw open en werd havendorp wederom de smeltkroes van culturen, muziek en smaken die het ‘vergeten’ stationsgebied in Vlissingen laten bruisen.

Hoe zit dat nou met de historie van Havendorp? Behoorlijke Hollandse naam voor een Moluks restaurant. Klopt, maar minstens zo Moluks. In de jaren ’50 zetten de eerste Molukse families voet op Zeeuwse bodem in de na-oorlogse noodwijk Havendorp. Deze voormalige wijk ligt op steenworp afstand van waar het huidige Havendorp nu de Molukse keuken in een modern jasje stopt. En niet geheel toevallig pruttelden de pannen van de moeder van gastheer en chefkok Dicky Wattimena hier inmiddels 60 jaar eerder met dezelfde gerechten. De geur van soto, saté en verse spekkoek hangt opnieuw in de lucht en daarmee blaast Havendorp niet alleen de stationsrestauratie nieuw leven in, maar ook de Moluks-Zeeuwse geschiedenis.

Selamat makan!

Om je de beste ervaring te kunnen geven maken wij gebruik van Cookies. Door het gebruiken van onze website ga je hier automatisch mee akkoord. Wil je meer informatie? Klik dan hier.